VOCEA FACEBOOK. Alina Barbonie: ”Oare nu e nimic adevărat în ce spune Vlad Cosma?”

2
1438

În rubrica ”Îmi placeVocea Facebook”, răspund unor mesaje primite pe contul meu de Facebook atașat blogului personal. Azi, răspuns pentru ”Alina Barbonie”, la următorul său mesaj:

”Laurentiu, oare chiar nu exista o urma de adevăr in ce spune Vlad Cosma? Nu in totalitate, dar o faramitura macar?”

Alina, apreciez felul decent în care pui întrebarea de mai sus. Știu și de ce ai dilema asta. Ai văzut probabil, la acele posturi TV care nu fac un secret din atacul zilnic la Kovesi și la toți cei care susțin justiția, diverse păreri care luau de bune dezvăluirea făcută de Vlad Cosma. Chiar întrebarea ta arată că e greu să descoperi adevărul 100% în vremurile astea, când unii zic că-i neagră, iar alții că-i albă. Nu mai trăim vremuri în care presa trebuie să prezinte dovezi. Cineva aruncă pe TV ceva (de exemplu, niște înregistrări din care se aude cum unii procurori ar falsifica probe ca să înfunde pe cineva), după care lumea intră în ceață.

Cei care au aruncat ”bomba” alimentează discuții pe bandă rulantă cu ”dezvăluirea”, cei ca mine, care nu văd dovada că e reală înregistrarea (într-o lume în care poți falsifica foarte ușor voci, poze, filme etc.) contestă că e adevărată înregistrarea cu pricina. Iar oamenii simpli, neobișnuiți să descifreze aceste manipulări banale, sunt liberi să creadă orice. Ori pe unii, ori pe alții. La asta se rezumă, de fapt, totul. La PE CINE SĂ CREZI sau nu.

De aceea, în acest război cumplit, unii ajung să creadă că nici DNA nu e curat. Pentru că atacând zi-lumină procurori și judecători, la final unii vor spune ”domnule, ceva-ceva tot o fi în neregulă cu justiția asta!” Și adevărul e că nu este totul ok nici în justiția de azi. Dar ea este de o mie de ori mai curată decât cei care-o atacă. Trăim vremuri în care nu putem fi la mijloc, între cele două tabere. Ori ești de partea politicienilor penali și a televiziunilor lor, ori a justiției. Eu am ales deja a doua tabără.

După vreo 20 de ani în care țara asta să fie controlată de justiție, nu de mafie, mă voi muta de bunăvoie la mijloc, ca să judec echilibrat o țară cu politicieni mult mai curați și cu magistrați mai buni decât sunt azi. Până atunci însă, trebuie să alegem între negru și alb. Apoi, ne putem permite luxul să vedem și nuanțele de gri.”

2 COMENTARII

  1. Tot ce s-a intamplat si se intampla la Antena3 si Romaniatv nu-i altceva decat o golaneala. Dar nu ma mir intru-cat oamnii astia nu sunt altceva decat niste golani si numai la asta se pricep. Dar ce ma mira si ma ingrozeste e faptul ca toata presa e in jurul lor. Fetele acelea tinere, jurnalistele de teren stau si-l asculta aproape cu evlavie pe acest borfas, Dragnea,cand iese din vizuinele lui din Parlament sau sediul PCR. Si Doamne ce-i mai place sa tina conferinte de presa. Pe strada precis nu i-ar fi tot atat de bine. Pana unde poate merge si coruperea presei, d-le Ciocazan? Fetele si baietii astia nu vor sa traiasca ei si copii lor intr-o tara fara borfasi sau macar sa nu fie condusa de ei? O arma puternica in mana acestor borfasi este tocmai aceasta presa obedienta!

  2. „…adevărul e că nu este totul ok nici în justiția de azi. Dar ea este de o mie de ori mai curată decât cei care-o atacă. Trăim vremuri în care nu putem fi la mijloc, între cele două tabere. Ori ești de partea politicienilor penali și a televiziunilor lor, ori a justiției. Eu am ales deja a doua tabără.”-am exact aceeași opțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.