VOCEA FACEBOOK. George Silvestroici: ”Voi, ziariștii, ați uitat să fiți echidistanți”

1
1587

George Silvestrovici (mesaj preluat de pe pagina mea de Facebook):

Da Laurentiu Ciocazanu, multumesc ca „ai inteles”. Apreciez pe Johannis ca om si nominalizarea care ar fi o sansa si pentru noi ca tara si pentru Europa. Faptul ca e bine ca scapam de mut, se refera la conceptul: „fiecare om la locul lui e mare”. Mai jos la comentariul meu am explicat de ce in acest moment atitudinea lui Johannis de indarjire in mutenie si in comunicari insipide face suficient de mult rau tarii, dar intr -un mecanism european democratic si functional institutional un birocrat ca el ar putea fi bun. Ca presedinte, in momentele cu miza el nu se exprima, convoaca arareori conferinte de presa, nu iese cu zilele, uneori cu saptamanile in spatiul public, intra intr un soi de hibernare. Prerogativele constitutionale ii permit si ii impun sa comunice. Voi ziaristii tarsiti prin noroiul luptei cu comunismul ati uitat sa fiti echidistanti. Sa criticati atitudinile de non-combat si absenta ale institutiilor functionale, gafele acestora atunci cand apar; precum si sa apreciati micii pasi in directia buna a ciumei, cum a fost recenta crestere a sal medicilor de spital sau programul SuNation. Din prietenie si apreciere pt tine am scris ce am scris pentru ca stiu ca esti un reper in jurnalismul de calitate si te citesc.

 

Răspuns Laurențiu Ciocăzanu:

Multumesc, George Silvestrovici. Sincer, nu mă consider un reper, ci doar un om care spune ce crede fără să aibă absolut NICIO datorie față de nimeni în afară de conștiința onestității față de sine și față de ceilalți. Nu-mi place să-mi bat joc de oameni, să râd de ei, de slăbiciunile lor, pentru că toți avem defecte. Sigur, nu sunt mereu cumpătat, dar crede-mă că mă lupt cu asta. De aceea, mă doare să văd că până și oameni aflați de partea bună a baricadei ca tine pot vorbi de Iohannis în termeni de ”mut”. Însă fiecare poate avea opinii, slavă Domnului că (încă) mai putem! Apreciez acum că nuanța era că îl vezi mai potrivit pentru funcția de președinte al Consiliului European decât președintele României. Sincer, mi-aș dori să trăiesc ziua în care ce e bun pentru un continent întreg să fie bun și pentru noi ca țară. Dacă Iohannis e dorit la șefia UE, iar noi aici acasă spunem că nu-i bun, parcă ajungem să vorbim ca Dragnea și Tăriceanu, cum că Europa e ”prost informată”. Nu crezi cumvă că nu UE e problema, ci noi?

Personal, mi-aș dori să fac presă tip BBC, cum am făcut acum 20 de ani, dar nu sunt vremurile propice. Nu-mi place să fiu partizan, dar suntem în război pe viață și pe moarte, între două Românii: cea a Mafiei Penale Transpartinice (MPT), care a pus mâna pe țară în decembrie 89, și cea a celor care se opun MPT. Și știi bine că în război nu poți sta la mijloc; ești fie într-o tabără, fie în alta. Eu am ales-o pe a doua. Mulți au ales-o pe prima. Inclusiv ziariști pe care îi consideri ”tarsiti prin noroiul luptei cu comunismul” și care joacă un rol ”echidistant”, atacând și Ciuma Rosie, si DNA&Iohannis. De fapt, acest ”echilibru” foloseste MPT. Sunt un fel de agenți dubli, care au existat mereu în războaie. Alții ca mine au ales să fie clar într-o tabără. Căci în război nu poți să stai pe margine, iei arma și tragi în dușman. Arma noastră e cuvântul. Poporul decide pe cine ascultă.

Iohannis, Kovesi, Dacian Cioloş, Ludovic Orban, Dan Barna, Siegfried Muresan nu sunt mafalde, nici salvatorii națiunii, dar SIGUR nu sunt de partea MPT. Nu ar fi făcut niciodată ce fac de un an și ceva alde Tăriceanu, Dragnea, Băsescu. Deci servesc România curată, cu toate bubele lor. De aceea, nu mă interesează sopârlele securistice ale angajaților lor din media sau ale ziaristilor/analistilor ”de dreapta”, care chipurile sunt ”echilibrați”. Nu, joacă parșiv de partea MPT. Sigur, nu trebui împușcați pentru asta. Dar nici nu suntem toți obligați să le mușcpm momelile cu ”Mutul”, ”Ficusul” și alte cele. Sunt capcane pe care le-au întins, voit sau naiv, celor de bună-credință, care vor spune ”Mda, nici Iohannis nu e bun, Kovesi poate fi schimbată și ea, nu mă mai interesează niciunul, nu mai am încredere în nimeni…” Rezultatul? Vot masiv pentru Ciuma Roșie, slabă prezență la vot pentru ceilalți. Așa se câștigă/pierd războaiele azi, mobilizând și demobilizând populația votantă.

Eu nu vreau să-i demobilizez pe cei care vor să scăpăm de MPT, aruncând îndoieli asupra celor în care eu am încredere că duc un război alături de mine și de cei ca mine. Iohannis are multe defecte, ca noi toți. Nu ne ajută cu nimic acele ”mesaje”, ”conferințe de presă” de care vorbești. Ele nu au absolut NICIUN efect practic. Contează doar la impresia artistică. Așa cum contau ieșirile repetate ale lui Traian Băsescu. Dar cu ce ne-au ajutat ele? Să credem că președintele de atunci lupta cu mafia, când țipa la Cotroceni că ”între fratele meu și justiție, aleg justiția”, iar pe sub masă își făceau de cap rețelele milionare controlate de Dragnea-TelDrum, Ghiță-Asesoft, Udrea-Bica-ANRP, Cocoș, Mazăre etc…. Ce e mai rău, să ai un președinte ca Iohannis, care nu vorbește spectaculos dar lasă justiția liberă complet, sau unul ca Băsescu, cu priză mare la public dar sub care DNA vânează doar dușmanii cartelurilor aflate la putere? Iată de ce nu pot să fiu ”echilibrat” în astfel de vremuri. Voi fi cu siguranță cu adevărat echilibrat, nu de formă ca alții, atunci când România se va fi curățat de trădătorii din politică și din presă. Dacă se va întâmpla vreodată. Oricum , mulțumesc că m-ai provocat cu acest subiect, altfel poate n-aș fi rezumat atât de bine ce vreau să spun despre criticii lui Klaus Iohannis. 🙂

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.